Konyalı Lokantası Topkapı Sarayı
Konyalı Lokantası 1897 den bu yana uzanan bir lezzet hikayesinin merkezi. Bizler de Yasemin Özer organizasyonu ve Konyalı Lokantası‘nın daveti ile dile kolay 119 yıllık lezzet yolculuğunu yerinde görmek ve tatmak üzere bir araya geldik.
1897’den bu yana enfes Saray mutfağını özenle sunan, dünyanın en iyi müze restoranları arasında gösterilen ve sayısız ödüle layık görülen 1967 yılında Topkapı Sarayı’nda faaliyete geçmiş olan Konyalı Lokantası, eşsiz manzarası ve leziz tatlarıyla tarihi bir gezi arası verilebilecek en güzel mola…
Topkapı Sarayı‘nda tarihsel bir yolculuk esnasında sizi tamamen saran ambiyans ve eşsiz İstanbul manzarası bu yolculuğunuza unutulmaz bir deneyim sunmakta. Saray Mutfağı’nın vazgeçilmezleri ile özenle hazırlanan menüde, zeytinyağlı başlangıçlardan, Türk damak tadının vazgeçilmezi döner çeşitlerine, incik kebabından Konyalı’nın spesiyal kebabına kadar bir çok lezzeti bir arada bulmanız mümkün. Ayrıca ayrı bir alanda Cafe alanı ile de misafirlerini ağırlayan Konyalı’da espresso’dan sahlep’e, nefis tatlılardan, türlü türlü sıcacık böreklere geniş lezzet seçenekleri de sunulmakta.
Bu lezzet yolculuğunun başarı sırrını Konyalı’nın 5. Kuşak temsilcisi Can Doğan bey şöyle anlatıyor; ” Konyalı bizlere bir kültür mirası gibi, 117 yıldır aynı mirasa özenle sahip çıkmak için aralıksız çalışıyor, sürekli hizmet standartlarımıza yenilikler sunuyoruz.
Konyalı artık yalnızca bize ait bir marka değil Türkiye’yi gururla yansıtan bir kültür mirası ve biz bu mirasa özenle hizmet etmeye çalışıyoruz. Konyalı Restaurant olarak Ulu önder Atatürk’ten, İngiltere Kraliçesi Majeste Elizabeth II’ ye, Pakistan Başkanı Benazir Butto’dan Amerika eski başkanı Richard Nixon’a kadar dünyanın dört bir yanından gelen pek çok devlet büyüğünü, ünlü sanatçıları Kral ve Kraliçeleri ağırlama onuruna eriştik ve sayısız uluslararası ödüle layık görüldük.
Bu yalnız bizim değil, bizleri 119 yıldır ziyaret eden misafirlerimizle ortak başarımızdır ve misafirlerimizin ailemize emanetidir. Bu emanete layık olmak için sürekli çalışıyoruz. Yalnızca mekanımızda değil çalışanlar olarak da Dünya standartlarında en iyiyi sunmak üzere kendimizi de geliştiriyoruz, misal ailemiz, bende dahil Dünya’nın restorancılık anlamında sayılı üniversitelerden olan “Les Roches International School of Hotel Management” mezunudur.
Her gün binlerce yerli yabancı turiste geleneksel Türk mutfağımızı en iyi şekilde sunmak üzere ilk günkü heyecanımız ile kapılarımızı açıyoruz. Bunların karşılığında ise misafirlerimizden aldığımız teşekkürler bizlere sunulan en büyük ödül oluyor.’’ Sizleri de İstanbul’un eşsiz manzarası eşliğinde tarih kokan bir lezzet yolculuğu deneyimlemek için Topkapı Sarayı’nda Konyalı Lokantası’na bekliyoruz.
Can Doğan Bey çok genç yaşta olmasına rağmen abisi ile birlikte işine olan aşkı ve gün boyunca bize eşlik etmesi bizi çok etkiledi. Masamıza gelen şerbetlerden, zeytinyağlılara, ara sıcak ve ana yemeğe kadar tüm bu lezzetlerin bölüm şeflerinin ayrı olduğu belirtildi. Osmanlı dönemine ait birbirinden lezzetli şerbetler ise tüm diğer lezzetler gibi harikaydı.
Rezervasyon için: Tel: 0212 513 96 96 veya www.konyalilokantasi.com online rezervasyon linkini kullanabilirsiniz. O gün yediğimiz lezzetlere gelince…
Zeytinyağlı Tabağımız; İmam bayıldı, yaprak sarma ve kereviz. Hepsi lezzetli idi ama patlıcan sever biri olarak benim favorim imam bayıldı oldu.
Ispanaklı Talaş Böreği ve Etli Yaprak Sarma…
Padişah sofralarından eksik olmayan, 17 çeşit meyve özü ve baharatlardan hazırlanan, hiçbir şekilde yapay şeker kullanılmadan hazırlanan Saray Şerbeti onun yanında Gül Şerbeti ve Limon şerbeti.
Ve ana yemeğimiz Konyalı Kebabı. Kuzu, bahar sofralarının vazgeçilmezidir. Doğanın kıştan ayrılışı ve yeniliğe uyanışı ile Kuzu eti ayrı bir lezzetlenir. Antikçağlardan beri en değerli olan Kuzu etini Biz Türkler de pek severiz. Trakya ve Marmara -özellikle de Balıkesir- yörelerinin kuzularını yere göğe sığdıramayız.
Konyalı 1897 Türk mutfağımıza has bu özel lezzeti 119 yıldır aynı lezzet kalitesi ile misafirlerine sunuyor. Balıkesir’de özel çiftliklerde sadece tandır yapımı için Konyalı 1897 için yetiştirilen kuzular günler öncesinde seçiliyor.
Özel marinasyon ve dinlenme teknikleri ile hazırlanan etler sonrasında Kuzu Tandır’a has özel fırınlarda pişiriliyor. Yani tabağımıza gelmeden günler öncesinde tabağımızdaki lezzet kalitesi farklı farklı şekillerde test ediliyor ve mükemmel lezzete ulaşılana kadar sürekli çalışılıyor.
Tatlı tabağında favorimiz yalnızca Konyalı Lokantası’nda yapılan Portakallı Baklava oldu.
Bizlere yemek boyunca eşlik eden sorularımıza içtenlikle cevap veren Cenk Doğan, Wish Project temsilcisi Emel Öztürk ve Merve Öztürk’ e emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Sevgiyle kalın…
Benzer Yazılar
Burgazada Çardak Balık Lokantası
Burgazada Çardak Balık LokantasıTürkiye de balık yemek yalnızca hafta sonları ve akşam yemeğin de yenilir gibi bir alışkanlık olsa da biz Burgazada Çardak Balıkçısı Bostancı şubesinde öğle yemeği için Oya Emerk ve Gülhan Kara ile buluştuk. Sıcak samimi bir ortamda...
Zeferan Restaurant
Zeferan Restaurant7 Şubat 2017 tarihinde kapılarını açan Zeferan Restaurant, Ajwa Hotel Sultanahmet'in sekizinci katında hizmet veriyor. Tarihi Yarımada’yı ve Prens Adaları’nın tamamını Yeşilköy sahiline kadar gören muhteşem deniz manzarası ile haftanın yedi günü...
Seraf Restaurant
Seraf RestaurantGeçtiğimiz günlerde Seraf Restaurant Genel Müdür'ü Sinem Özler Kırancgeçen ile hem Seraf Restaurant hakkında sohbet ederek, hem Anadolu mutfağından hemde Osmanlı mutfağından hazırlanmış olan lezzetleri tadarak harika bir gün geçirdik.Mekan Mahmut Bey...