Kırmızı Erikli (Anjelik) Crumble Tarifi

Videolu Tarif

KIRMIZI ERİKLİ (ANJELİK) CRUMBLE

TARİF VİDEOSU

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Kırmızı Erikli (Anjelik) Crumble Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Kırmızı Erikli (Anjelik) Crumble Tarifi kısa sürede zahmetsiz hazırlanan tatlı tarifi.

Crumble tarifini farklı meyvelerle hazırlamak mümkün. Ayrıca hazırlaması çok kolay ve az malzemeli bir tatlı tarifi. Püf noktalarına dikkat ederek siz de zahmetsiz bu tatlı tarifini hazırlayabilirsiniz.

Ben Anjelik erik kullandım isterseniz aynı tarifi mürdüm eriği ile yapabilirsiniz. Yapıp yiyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Kolay Elmalı Turta tarifim için yazıyı tıklayın.

Sevgiyle kalın.

Kırmızı Erikli (Anjelik) Crumble Tarifi

Eki 1, 2022 | Tatlılar | 6 Yorumlar

erikli crumble tarifi

Kırmızı Erikli (Anjelik) Crumble Tarifi​ Malzemeleri

Tarifte kullanılan bardak ölçüsü 250 ml.

Tarifte kullanılan tepsi taban ölçüsü 15*23 cm

 

  • 800 gram kırmızı erik
  • 1 silme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 silme yemek kaşığı toz şeker
Hamuru için:

  • 125 gram soğuk tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı baden unu (file veya kabuksuz bütün badem kullanabilirsin)

KIRMIZI ERİKLİ (Anjelik) CRUMBLE

ADIM ADIM TARİF

Adım 1: Erikleri yıkayın. İkiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin.

Adım 2: Bir kase içine erik, şeker ve nişastayı koyun. Hepsini erikleri ezmeden iyice karıştırın.
Adım 3: Karışımı tepsiye boşaltın. Eşit bir şekilde tepsiye yayın.
Adım 4: Hamur için blender içine bir kat soğuk yağ (küçük küpler halinde doğranmış), bir kat şeker, badem olarak kat kat yerleştirin.
Adım 5: Blender çalıştırın yaklaşık 7-8 dakika sonra top top olmaya başlıyor. Videoyu izlerseniz ben acelem olduğu için fazla karıştırmadım. Ama orijinali top top hamur olması. Ben her iki şekilde de yapıyorum. Bir sıkıntı olmuyor.
Adım 6: İstenilen kıvama gelen hamur parçalarını eriklerin üzerine parça parça yerleştirin. Üzerinde hafif boşluklar kalabilir sorun değil.
Adım 7: Ben üzerine biraz file badem koydum koymak zorunda değilsiniz.
Adım 8: 180 derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırında pişirin. Ilıkken dondurma ile servis edin. Afiyet olsun.

6 Yorumlar

  1. Melisa

    Sibel hanım yeni tarif eklediğinde heyecan duyuyoruz

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Ne mutlu bana teşekkür ederim

      Yanıtla
  2. Mine

    Kırmızı erik çok enteresan fikir. Teşekkürler.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Lezzet muhteşem

      Yanıtla
  3. Selin

    Nereden bulabiliriz kırmızı eriği 🙂

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Büyük marketlerde halen bulunmakta özellikle Metro markette bulabilirsiniz. Tabi artık mevsimi olmadığı için bulunması biraz zor

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler