Gezi İstanbul Taksim
İstanbul’un merkezi Taksim’in göbeğinde kahvaltıdan, öğle yemeğine veya çay kahve içmek için günün her saati uğrayabileceğiniz bir mekan Gezi İstanbul Brasserie.
Biz sevgili Aynur Kıran’ın daveti ve sevgili Oya Emerk’in organizasyonu ile mekan ve blog yazarı arkadaşlarımla birlikte öğle yemeği için Gezi İstanbul Brasseria da buluştuk.
Tabi yediğimizi içtiğimizi anlatıp fotoraflarını sizlerle paylaşacağım ama öncesinde kısaca mekanı daha iyi tanımanız adına bilgiler vermek istiyorum.
Patisserie Gezi olarak 1987 yılında hizmet vermeye başlayan Gezi İstanbul, yeni adını 2002 yılında İç Mimar Tülin Kıran ve Y. Mimar M. Hakan Kıran bünyesine geçince aldı. 2014 yılında yenilenme sürecine giren marka, yılların deneyimini doğal, katkısız, taze ve kaliteli gıda sunan brasserie konseptiyle birleştirerek hizmetlerini bir adım ileriye taşıdı. Gezi İstanbul altında Brasserie, Chocolaterie, Coffee Shop, Patisserie, Garlic Restaurant&Bar ve Catering birimleri bulunuyor.
Gezi İstanbul mayıs ayında yeni konsepti ile kapılarını açtı. Mekana girişte çikolata ve kahve kokusu sizi karşılıyor. Şefimiz Nejdet Tunca bizlere her yemeğin sunumunda eşlik edip bilgiler verdi. Kullanılan malzemeden pişirilme usulüne kadar lezzetler hakkında ve tabiki Gezi İstanbul ile ilgili bilgiler edindik.
Tüm ürünlerinde %100 doğal, %100 katkısız, %100 taze, %100 el yapımı felsefesini benimseyen Gezi İstanbul Brasserie’de yiyecekler sipariş alındıktan sonra doğal, katkısız, taze, kaliteli, el yapımı malzemeler kullanılarak hazırlanıyor.
Ekmekler özel harman un ve ekşi maya kullanılarak odun fırınında pişirilirken, sebze ve meyvelerin çoğu kendi bahçesinde doğal şartlarda yetiştiriliyor.
Yüksek standartlarıyla yeme-içme sektörüne sıra dışı bir bakış açısı getiren Gezi İstanbul, tüm marka ve ürünleriyle müşterilerine kalite garantisi veriyor. Benimsediği kalite anlayışı ve felsefesini, bünyesinde yaratacağı diğer yeni markalarda da sürdürme prensibini ilke edinen Gezi İstanbul, yeme-içme sektöründe, yılların deneyimi ve yenilikçi vizyonuyla öne çıkmayı hedefliyor.
Bu bilgiler ışığında Gezi İstanbul müşterilerine verdiği kıymetten dolayı ham maddeden masaya konan her bir ürün için oldukça uzun araştırmalar sonucunda en iyiyi, en kaliteliyi, en güzeli ve en lezzetlisini sizlere sunuyor.
Tom Kai Kai Tahailan Usulu. Acısı çok orantılı içerisinde ekşi, tatlı, acı olmak üzere lezzetleri barındıran nefes bir çorba.
Burrata İtalyan Peynir. Efendim bu peynir çok ender bulunan bir lezzet her yerde bu kadar lezzetlisini yiyemezsiniz. Hatta nereden temin ettiklerini bir sır gibi saklıyorlar:)
Ördek Roll pişirilmesi zahmetli yumuşaklığı ile ne kadar doğru pişirildiği ispatlanan bir lezzet. Sunumu ile de harikaydı.
Carpaccio, çiğ sığır etinin çok ince dilimlenmesiyle yapılan, başlıca çerez olan, bir İtalyan yemeğidir. İstanbul’da bu kadar lezzetlisini yediğim ikinci mekan.
Atom Karides hafif acılı Malasia usulu. O gün en çok beğendiğim lezzetlerden bir tanesi. Şunu belirtmeliyim ki acısı çok doğru orantılıydı normalde acı yemekler daha sonra beni rahatsız etmesine rağmen o gün hiç rahatsız olmadım.
Steak Tartar Fransızların favori yemeği. Türk halkı pişmiş et sevdiği için büyük bir kısmı için favori yemek olmaya bilir ama denemek istediğinizde güvenilir bir mekanda yemenizi tavsiye ederim Gezi İstanbul gibi.
Margherita Pizza incecik hamuru ve üzerindeki lezzet dolu peynirleri ile mükemmel bir pizza. Kendisi günün favorilerinden biri.
Pepper Steak bol karabiberli sos içerisinde bekletilip daha sonra pişirilen yanında çıtır çıtır patates ile servis edilen güzel bir et yemeği.
Limonlu Levrek. Mükemmel limon soslu yanında kapari nefis bir patates püresi ve yeşilliklerle daha ne olsun.
Bir çok lezzeti bir arada bulacağınız Gezi İstanbul’dan mideler bayram etmiş güzel sohbet ve muhabbet le gülen yüzlerle ayrılırken Artvin gezisi sonrası, Gezi İstanbul un Göktürk şubesinde kahvaltıda buluşmak üzere sözleştik. Harika bir kahvaltı olacağını düşündüğüm Gezi İstanbul Göktürk ten yazımla daha sonra görüşmek üzere.
Sevgiyle kalın…
Benzer Yazılar
Burgazada Çardak Balık Lokantası
Burgazada Çardak Balık LokantasıTürkiye de balık yemek yalnızca hafta sonları ve akşam yemeğin de yenilir gibi bir alışkanlık olsa da biz Burgazada Çardak Balıkçısı Bostancı şubesinde öğle yemeği için Oya Emerk ve Gülhan Kara ile buluştuk. Sıcak samimi bir ortamda...
Zeferan Restaurant
Zeferan Restaurant7 Şubat 2017 tarihinde kapılarını açan Zeferan Restaurant, Ajwa Hotel Sultanahmet'in sekizinci katında hizmet veriyor. Tarihi Yarımada’yı ve Prens Adaları’nın tamamını Yeşilköy sahiline kadar gören muhteşem deniz manzarası ile haftanın yedi günü...
Seraf Restaurant
Seraf RestaurantGeçtiğimiz günlerde Seraf Restaurant Genel Müdür'ü Sinem Özler Kırancgeçen ile hem Seraf Restaurant hakkında sohbet ederek, hem Anadolu mutfağından hemde Osmanlı mutfağından hazırlanmış olan lezzetleri tadarak harika bir gün geçirdik.Mekan Mahmut Bey...