Ahsen Hatay Sofrası
Ahsen Hatay Sofrası‘nda bir kez daha gördüm ki Türkiye’mizin dört bir yanı ayrı ayrı kendine has lezzetleri ile başlı başına bir zenginliğe sahip. Hatay mutfağı da şüphesiz ki Türkiye’nin en zengin mutfaklarından bir tanesi.
Ahsen Hatay Sofrası Hatay mutfak lezzetlerini tadabileceğiniz bir mekana Selma Mollaoğlu organizasyonu ile buluştuk.
Hatay da, Türk mutfağı, Arap mutfağı, Yörük mutfağının lezzetlerinin bir araya gelmesi ile müthiş lezzetler ortaya çıkmış. Zengin topraklarından dolayı hem çifçilik hemde hayvancılık yönü ile de zengin olan Hatay’da sofralarda bu zenginliklerle ziyafete dönüşmüş.
Ahmet Yazıcı (Hatay Mutfağı Danışmanı) işini çok seven bir bey, birçok mekanda görev yaptıktan sonra yıllar içerisinde kendi mekanında hizmet verme rüyasını gerçekleştirmiş ve Ahsey Hatay Sofrası ile hizmet vermeye başlamış. Hataya gitmeden hem Hatay’a ait lezzetleri hemde Ahmet beyin menüye kattığı yeni lezzetleri afiyetle yemeniz mümkün. İşte bunlardan bazıları.
Sunumların hepsi ayrı ayrı görsel bir şölen ama bu sunumların içi boş zannetmeyin görsel kadar lezzetler ve hizmette eş değerde mükemmel.
Gönül rahatlığı ile hem misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz hemde ailenizle lezzetli saatler geçireceğiniz bir mekan diyebilirim.
Ahmet Beyin Menüye kazandırdığı Mozaik Kebap benim favorim oldu.
Ve tabi ki günün sonunda Künefe…
Sunumların hepsi birbirinden şahaneydi.
Yalnız bazı mekanlarda sunum çok başarılıdır, lezzete gelince umduğunuzu bulamazsınız. Ahsen Hatay Sofrasında sunumda lezzette mükemmel diyebileceğim ender mekanlardan bir tanesi.
Her mekanda beğendiğiniz ve beğenmediğiniz lezzetler mutlaka olur ama beğendikleriniz ağırlıkta ise beğenmediklerinizi görmeye bilirsiniz veya benim damak tadıma uymamıştır diyebilirsiniz. Burada öyle bir şey yok her şey çok lezzetli hatta yazarken bile ağzım sulandı diyebilirim. Evet İstanbul’da Hatay lezzetlerini tadabileceğiniz bir mekanla sizi tanıştırdıktan sonra sevgilerimi gönderiyorum:)
AHSEN Hatay Sofrası
Rez : 0212 533 31 31 Adres : Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) No 12 Fatih / ISTANBUL
Benzer Yazılar
Konya’da Ayçiçeği Hasat Zamanı
Türkiye’nin en sevilen ayçiçek yağı Yudum ile Tohum Derneği’nin geçen yıl başlattığı Yerli Ayçiçeği Tohumu Geliştirme ve Çiftçi Destekleme Projesi ikinci yılında Konya’da
Delice Zeytin Ağaçları Ekonomiye Kazandırılıyor
Savola Gıda bünyesinde bulunan Yudum Egemden zeytinyağı markası ile Tohum Eğitim ve Doğa Derneği sosyal sorumluluk projesi kapsamında yabani Delice Zeytinleri
Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali
Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali Dünya Bankası’nın en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçtiği, UNESCO’nun 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, dünyanın en önemli...