Adım Adım Ekmekler
Parole Cafe Restaurant yediğimiz akşam yemeğinden buradaki yazımda bahsetmiştim. O akşam nefis yemeklerin yanı sıra Chef Cavit Ünal’ın Adım Adım Ekmekler kitabında yazdığı ve bizim için özel olarak hazırlanan çeşit çeşit ekmeklerin tadına da baktığınızdan sizlere bahsetmiştim.
Ve bir sabah kahvaltıda buluşmak üzere de sözleşmiştik. İşte bu sefer hem sabah kahvaltısı hem de çıkardığı Adım Adım Ekmekler kitabının hikayesini dinlemek üzere Parole Cafe Restaurant ta buluştuk.
Fotoğraflardan anlaşılacağı gibi kahvaltılıkları ve mekanı anlatmaya gerek yok. O gün şefimiz yine bizlere kendi elleri ile hazırladığı birbirinden lezzetli ekmekleri tattırdı. Ve günün sonunda bugünün mimarı Konuşankalem bizler için şefimiz le birlikte kendi elleri ile ekmek hazırladı:)
Gelelim asıl buluşma sebebimiz Cavit Ünal ve Şebnem Atılgan tarafından hazırlanan Adım Adım Ekmekler kitabına.
Son zamanlarda ülkemizde de oldukça popüler olan evde ekmek yapma merakına çok yardımcı olacak olan Adım Adım Ekmekler kitabı her aşaması fotoğraflı olarak hazırlanmış tariflerden oluşmakta.
İçerisinde ekmek yapımında kullanılan un çeşitlerinin anlatımını, maya nasıl hazırlanır, nohut mayası ve ekşi mayanın yapılışı. Hem fırında hem de ekmek makinesinde hazırlayabileceğiniz ekmek tariflerinin anlatımlarını bulacağınız bir kitap. Oldukça kapsamlı ve kolay anlatımı ile dikkat çekiyor.
Makinede pişirilen ekmek olarak 18 adet tarif bulunmakta. Bunlardan birkaçı şu şekilde; Çikolatalı ekmek, Kahveli ekmek. Kosava ekmeği, Hamsili mısır ekmeği, Tahinli Ekmek vs…
Fırında pişirilen ekmek olarak 99 adet tarif var. Bunlardan birkaçı şu şekilde; Cevizli ekmek, Organik kepekli ekmek, Dört tahıllı ekmek, Kayısılı üzümlü ekmek, Kurutulmuş kırmızı biberli ekmek, Zeytinli ekmek, Portakallı ekmek, Ekşi mayalı ekmek, Simit ekmek gibi artık hepsini yazamayacağım için buruda bırakıyorum:) Kitabı aldığınız taktirde kitaplığınızda hem ekmek hakkında bilgiler bulacağınız hemde birbirinden lezzetli ekmekler yapabileceğiniz bir kaynak edinmiş olacaksınız.
Ben bu keyifli gün için emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Sevgiyle kalın…
Benzer Yazılar
Konya’da Ayçiçeği Hasat Zamanı
Türkiye’nin en sevilen ayçiçek yağı Yudum ile Tohum Derneği’nin geçen yıl başlattığı Yerli Ayçiçeği Tohumu Geliştirme ve Çiftçi Destekleme Projesi ikinci yılında Konya’da
Delice Zeytin Ağaçları Ekonomiye Kazandırılıyor
Savola Gıda bünyesinde bulunan Yudum Egemden zeytinyağı markası ile Tohum Eğitim ve Doğa Derneği sosyal sorumluluk projesi kapsamında yabani Delice Zeytinleri
Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali
Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali Dünya Bankası’nın en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçtiği, UNESCO’nun 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, dünyanın en önemli...