Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi

Videolu Tarif

ZEYTİNYAĞLI MANTARLI ENGİNAR TARİF VİDEOSU

Kaç Kişilik?

4

Hazırlama Süresi

30 dakika

Kalori

———

Öğün

Yemek Saati

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi, mantar ve enginar sevenler için güzel bir lezzet ikilisi oldu. Bu nefis lezzet evde kalan mantarı ne yapayım diye düşünürken ortaya çıktı.

Mantarla birlikte içine klasik zeytinyağlı enginar tarifinde olduğu gibi patates ve bezelye koymak istemedim. İsterseniz havucu bile kullanmaya bilirsiniz. Ben mantar yeterli gelir mi emin olamadığım için içine biraz havuç ekledim. Ama sırf soğan ve mantar kullanarak yapabilirsiniz.

Sevgiyle kalın ♥︎

Farklı enginarlı tarifleri için yazıların üzerine tıklayın.

Avakadolu Enginar Salatası

Enginar Çorbası Tarifi

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi

Nis 14, 2023 | Zeytinyağlılar | 0 yorum

tatlı tarifleri

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar  Malzemeleri

  • 4 adet büyük çanak enginar
  • 200 gram mantar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet kesme şeker veya 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu
  • dereotu
  • karabiber
  • tuz

ZEYTİNYAĞLI MANTARLI ENGİNAR YAPILIŞI

Adım 1: Yayvan bir tencere içine biraz su koyun su kaynamaya başlayınca çanak enginarları içine bırakın. Biraz limon suyu ve tuz ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte pişmeye bırakın.

Adım 2: Enginar pişerken başka bir tencereye zeytinyağı koyun. Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğradıktan sonra yağın içinde biraz kavurun. Havucun kabuğunu soyduktan sonra uzunlamasına dilimledim. Siz dilediğiniz gibi doğrayabilirsiniz. Soğan kavrulunca havucu ekleyerek biraz kavurun.

Adım 3: Mantarın kabuklarını soyup dilimleyin. Tencereye alıp yüksek ateşte biraz mantarı kavurun. Portakal suyu, şeker, portakal kabuğu, tuz ve karabiber ekleyin.

Adım 4: Pişen enginarları kevgir kaşıkla sebzelerin üzerine alın. Tencerenin kapağını kapatın orta ile kısık ateş arasında yaklaşık beş dakika kadar tüm malzemeyi birlikte pişirin.

Adım 5: Ocaktan alın ve tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan enginarları bir tencere içine alıp tam ortalarını eşit bir şekilde enginarlara ortasına paylaştırın.

Adım 6: Servisten hemen önce üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. İsterseniz üzerine portakal kabuğu rendesi ve dereotu ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi, enginar denilince ilk aklıma gelen tarif. Aynı zamanda benim için enginar pişirmenin de en sağlıklı yolu.

Zeytinyağlı Yer Elması (portakallı)

Zeytinyağlı Yer Elması (portakallı)

Yer Elması Tarifi Videolu TarifZeytinyağlı lezzetleri sevenler için harika bir lezzet...Kaç Kişilik? 4Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Akşam YemeğiPortakallı Yer Elması  Tarif: Sibel Yalçın Zeytinyağlı lezzetleri sever misiniz? Ben tüm zeytinyağlı lezzetleri...