Frambuaz Soslu Trileçe (Videolu Tarifi)

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

366

Öğün

Çay Saati

Trileçe Tarifi

İlk olarak Trileçe tarifini karamel soslu yaptığımda yazın frambuaz soslusu çok güzel olur demiştim ve haklı çıktım:)

Yazın zaten sütlü tatlılar bizim evin favorisi.  Bol sütlü Trileçe tatlısı birde üzerine meyve sosuyla birlikte harika oluyor.

Tarifi aldığım sitede süt 2 litre ben 1,5 litre kullandım yeterli geldi. Ayrıca arifte süt tozu 300 gr diyordu ben 200 gr kullandım. İnternette araştırırken hiç süt tozu kullanılmamış yalnızca krema ve süt ile yapılan sosta vardı. O yüzden  süt tozu kullanmadan yalnız süt ve krema ile yapabilirsiniz.

Tarif uzun ve zahmetli gibi görünse de gayet kolay sütlü tatlı tarifi.

Karamel soslu Trileçe tarifi için buraya tıklayın…

TARİF VİDEOSU

İçindekiler

  • 6 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
  • 300 gr toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 400 gr un
  • Üst Kreması için;
  • 500 gr krema
  • 1,5 lt süt
  • 300 gr süt tozu (ben 200 gr kullandım)
  • Frambuaz sos için
  • 900-1000 gr frambuaz
  • 1 su bardağı toz şeker (damak tadınıza göre miktar değişebilir)

Adım Adım Trileçe Tarifi

Adım 1: Yumurta akı ve şekeri kabarıp iyice beyazlaşana kadar mikser ile karıştır. Yumurta sarılarını ayrı bir kase içinde çırp. Yumurta akına yumurta sarısını ekle.

Adım 2: Un, kabartma tozu ve vanilyayı ele. Unu iki kerede yumurtalı karışıma ekle. Yine kabaran yumurtaları söndürmeden yavaş yavaş mikserin en düşük devrinde veya tahta kaşıkla karıştır.

Adım 3: Un karışıma yedirilir yedirilmez karıştırmayı bırakın hamurun çok sönmemesi gerekiyor.

Adım 4: Dikdörtgen borcamı yağla (veya o ölçülerde başka bir tepside olabilir ama daha küçük bir tepsi olmasın yoksa kekiniz çok kalın olur ve pişmez) Önceden ısıttığın 200 derecelik fırında 30 dakika pişir.

Adım 5: Eğer borcam ile pişiriyorsanız fırının en alt rafına yerleştirin. (borcamların alt kısmı daha geç pişirdiği için) Pandispanya piştikten sonra iyice soğumasını bekleyin.

Adım 7: Pandispanya soğuyunca üzerine kürdan batırarak sütü daha iyi emmesi için delikler açın. Daha sonra karışımı yavaş yavaş dökün. Tepsiden taşacak gibi olursa çektikçe ilave edin.

Adım 6: Pandispanya soğurken büyük bir kase içerisinde süt tozu, krema ve sütü iyice karıştırın (pişirmeyin yalnızca oda sıcaklığındaki süt, krema ve süt tozunu karıştırın).

Adım 8: Burada ki gibi frambuaz sosunu hazırlayıp soğumasını bekle. Tatlı sütü içine çekince soğumuş frambuaz sosunu üzerine yay.

Adım 9: Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabına kaldırın. En az 3-4 saat buzdolabında bekletin. Bir gün buzdolabında beklerse çok daha lezzetli oluyor. Soğuk servis edin. Afiyet olsun.

Trileçe Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 366 Kcal

Karbonhidrat : 60.8 g
Protein : 12.9 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi

Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi

Kupta Kardelen tatlısı, güzel İzmir’in nefis sütlü tatlı tarifi. Bu sefer kardelen tatlısı tarifini kupta deneyin. Kupta kardelen tatlısı kaşık kaşık