Sütlü İncir Tatlısı ve

Hayırlı Bayramlar

 

İncir sevenler için sütlü tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

30 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Sütlü İncir Tatlısı ve Hayırlı Bayramlar

Tarif: Sibel Yalçın

2014 ramazan ayını da bitirdik çok şükür.

Bizler ne kadar buralar da evimizde yaptıklarımızı paylaşsak da maalesef bir çok ülkede felaketler yaşanıyor:( ve elimizden yalnızca dua etmek geliyor. Umuyorum ki bir daha ki ramazan ayına Allah tüm insanları sağlık ve huzur içerisinde kavuştursun.

Ben de bu vesile ile hepinizin Ramazan bayramını şimdiden kutlamak istiyorum. Cümlemizin evlerinde bayram tam layığıyla yaşansın inşAllah ve Allah tekrarını sağlıkla ve huzurla nasip etsin…

Bu tatlı tarifi hem süt hemde içindeki incir ile çok lezzetleniyor. Sütlü incir tatlısını dondurma ile yemenizi tavsiye ederim:)

Sevgiyle kalın…

Sütlü İncir Tatlısı ve Hayırlı Bayramlar

Tem 26, 2014 | Sütlü Tatlılar, Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler
  • 1 kg süt

  • 400 gr kuru incir

  • yarım su bardağı toz şeker

  • Sade dondurma (sunumda kullanmak için)

Adım Adım Tarif

Adım 1: İncirin sap kısımlarını alın yıkayın ve minik minik doğrayın.

Adım 2: Sütü tatlıyı pişireceğiniz tencereye boşaltın.

 

Adım 3: Süt kaynamaya başlayınca içine toz şekeri ekleyin.

Adım 4: Şeker eriyince incirleri içine atın ve kaynamaya başlayınca çubuk blendır ile iyice püre haline getirin.

Adım 5: Bu esnada tatlınız da kıvam almaya ve koyulaşmaya başlayacaktır.
3-4 dakika kadar devamlı karıştırarak pişirin.

 

 

Adım 6: Daha sonra kaselere paylaştırın, kaseleri çok doldurmayın yoğun bir tatlı olduğu için fazla geliyor. Ayrıca üzerine sade dondurma koyarak servis edin. Afiyet olsun…

 

 

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler