Sacher Torte

“Sacher torte” Viyana mutfak sembolü…

Kaç Kişilik?

12-16

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Sacher Torte Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Sacher Torte tarifini vermeden önce, tarifle ilgili kendimce bilgiler vermek istiyorum.

Tarif nefis bir kek ve çikolatadan oluşuyor. Yalnız çok tatlı sevmeyenler için ağır gerekebilir. Hem ara kata hem de üzerine sürülen kayısı reçelini, yalnızca ara kata sürerek dengeleyebilirsiniz. Böylelikle kek daha hafif bir lezzete kavuşmuş olur. Bunlar benden bir kaç öneri tercih sizin. Onun haricinde bana göre kahve ve çay yanında ikram edeceğiniz nefis bir lezzet:)

Sacher Torte:

“Sacher torte” Viyana mutfak sembolüdür. Kökeni 1832 yılına dayanır. Prens Klemenz Wenzel von Metternich büyük bir parti organize eder ve bu parti için yeni bir tatlı icat etmesi için şefine emir verir. Ancak Şef hastalanır ve çırağı Franz Sacher bu görevi üzerine almak zorunda kalır. Franz sacher kayısı ve bol çikolata ile yeni bir lezzet ortaya çıkarır ve bu lezzetle büyük beğeni alır.

Sacher Torte

Eyl 17, 2014 | Kekler ve Çörekler, Pastalar | 0 yorum

İçindekiler

Keki için;

  • 6 adet yumurta beyazı ve sarısı ayrılmış
  • 135 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 120 gr pudra şekeri
  • 135 gr çikolata küçük parçalara bölünmüş bitter
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr toz şeker
  • 130 gr un

​Montaj için:

  • 200 gr kayısı reçeli
  • Rom aromalı vanilya
  • 3 çorba kaşığı su

Üzeri için glaze:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • ¾ su bardağı su
  • 120 gr bitter çikolata
  • yanında servis etmek için hazırlanmış krem şanti veya kaymak tadında

Adım Adım Tarif

Adım 1: 22 cm lik kelepçeli kalıbı yağlayın içerisine 1 çorba kaşığı un koyup daireler halinde kalıbı çevirerek, unun kalıbın her tarafına yayılmasını sağlayın. Fazla gelen unu kalıbı ters çevirip içinden boşaltın.

Adım 2: Kek için çikolatayı benmari usulü erit ve ılınması için kenara al. Yağı ve pudra şekerini önce yüksek devirde sonra düşük devirde mikserle karıştır. Yumurta sarılarını tek tek bu karışıma yedir. Vanilyayı ekle. Ilınan çikolatayı ekleyip düşük devirde çok az karıştır ve kenara al.

Adım 3: Yumurta akını 1 çorba kaşığı toz şeker ile birlikte iyice çırp. Kalan şekeri ekle karıştır ve bu karışım hazır olduğunda spatula ile çikolatalı karışıma karışımı söndürmeden, spatula ile daireler çizerek ekle. Karışımı kalıba dök orta kısmını spatula ile biraz çukurlaştır. 180 derecede önceden ısıtılmış olan fırında yaklaşık 40 dakika pişirdikten sonra kürdan testi yap. Kürdan temiz çıkarsa fırından keki çıkarın. Ilınınca kalıptan çıkarıp, tel ızgara üzerinde kek iyice soğuyana kadar bekleyin.

Adım 4: Kek soğurken siz kayısı reçeli, su ve şekeri tencereye alıp ocakta şeker eriyene kadar bekleyin. Şeker eridikten sonra bir dakika daha kaynatıp ocaktan alın. İçine bir kaç damla rom vanilyası ekle. Blendır ile pürüzsüz hale getir ve ılınmasını bekle.

Adım 5: Kek soğuyunca tırtıklı bir bıçak ile tam ortadan ikiye kes. Kayısı reçelini kekin ara kata sür diğer keki üzerine kapat. Kalan reçeli kekin üzerine ve yanlarına ince bir tabaka halinde yay. Üzeri için gereken şeker ve suyu kaynat şeker eridikten sonra bu karışım yaklaşık 5 dakika daha kaynasın ve kenara al. İçerisine küçük küçük parçalar halinde kırdığınız çikolatayı ekleyip devamlı karıştırarak erimesini sağla.

Adım 6: Bu karışımı tel ızgara üzerindeki kekin üzerine tam merkezden dökmeye başlayın. Kendiliğinden aşağıya doğru inmeye başlayacak, üst kısmına kesinlikle ellemeyin olurda kenarda açıklık kalırsa hemen bir spatula ile açığı kapatın. İyice soğuyup üzeri sertleşene kadar ellemeyin yoksa çikolata da kırılmalar olur. Yanında çırpılmış kremşanti veya çırpılmış kaymak tadında kullanarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Özellikle yılbaşı akşamı sofralarının tatlı lezzeti, Orijinal adı “Buche de Noel” olan Kütük Pasta nasıl yapılır? Sizlerle daha önce paylaştığım Kütük Pasta

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu