Pastane Usulü Profiterol Tarifi, Nasıl yapılır?

(Videolu Tarif)

 

 

 

 

Kaç Kişilik?

10-12

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Pastane Usulü Profiterol Tarifi, Nasıl yapılır?

Tarif: Sibel Yalçın

Evde Pastane usulü profiterol tarifi yapmak ister misiniz?

Ben ilk yapma maceram (yaklaşık 24 yıl önce) evimize ilk kez gelecek olan misafirler içindi.

Böyle zamanlarda bir tarifi ilk defa yapma riskine girmemek lazım. Ama ben hep bu riske girerim:) O gün tam üç kez profiterol hamuru yaptım. Üçüncüsünde tam istediğim gibi profiterol topları elde ettim.

O gün bu gündür pastane usulü profiterol yaparken hiç zorlanmıyorum. Yalnızca fırınımı değiştirdikten sonra, biraz ısısıyla ilgili sıkıntı yaşadım. Daha önceki fırınımda 180 derecede pişirirken, şimdi 200 derecede pişiriyorum. O yüzden bir iki denemeden sonra kendi fırınınıza göre ayarlamaları yapacağınıza eminim.

Sevgiyle kalın.

Pastane Usulü Profiterol Tarifi

Oca 19, 2022 | Tatlılar | 0 yorum

TARİF VİDEOSU

Profiterol Malzemeleri

Pataşu hamuru için;

  • 250 ml su
  • 1 su bardağı un (250 ml lik su bardağıyla)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 135 gr tereyağı veya margarin
  • 3 adet L boy yumurta (eğer L boy yumurtanız yoksa 4 adet M boy yumurta)
  • 1 çimdik tuz

Vanilyalı kreması için;

  • 500 ml süt
  • 1 yumurda sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker (200 ml su bardağıyla)
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Çikolata sosu için;

  • 500 ml süt
  • 125 ml süt
  • 1 su bardağı toz şeker (200 ml su bardağıyla)
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket sütlü veya bitter çikolata

Adım Adım Tarif

Adım 1: Vanilyalı krema için vanilya hariç diğer  malzemeleri tencereye koyun. İyice karıştırdıktan sonra ocağı alıp orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Vanilyayı koyun karıştırın ve soğumaya bırakın. Mutlaka ara ara karıştırarak üzerinde kabuk olmasını önleyin.

Adım 2: Pataşu hamuru için suyu tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca yağ, şeker ve tuzu koyun. Yağ eridikten sonra unu ekleyin ve devamlı karıştırarak içinde hiç topak kalmayacak şekilde unu suya yedirin. Un tamamen kaybolunca kısık ateşte iki dakaka daha pişirip ocaktan alın.

Adım 3: Ocaktan aldıktan sonra ara sıra karıştırarak hamuru iyice soğutun. Hamur soğuyunca tek tek yumurtaları ilave ederek mikserle karıştırın. İlk iki yumurtayı mikserle hamura yediriyorum ama ikinci yumurtadan sonra mikserim zorlandığı için kalan yumurtaları spatula veya tahta kaşık ile hamura yediriyorum.

Adım 4: Hamur hazır olunca krema sıkma torbasına koyup torbanın ağzını kesin. Yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye belirli aralıklarla yuvarlak toplar halinde sıkarak yerleştirin. (videosunu izleyerek daha kolay yapabilirsiniz)

Adım 5: 200 derecede önceden ısıttığım fırında kapağını hiç açmadan hafif kahveye dönerken (yaklaşık 40 dakika) fırını kapatıyorum. 5 dakika kapağı açmadan fırında bekletin. Tepsiyi fırından çıkarıp tamamen soğumasını bekleyin. Soğuyunca profiterol toplarını kremayı dolduracak kadar kesin ve krema ile tüm profiterol toplarını doldurun.

Adım 6: Çikolata sosu için çikolata hariç tüm malzemeyi tencereye alın. İyice karıştırıp yine orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra içine çikolatayı koyup çikolata eridikten sonra ocaktan alın. Yine kabuk tutmasın diye ara sıra karıştırmayı unutmayın. Soğuduktan sonra sos kabına koyun. Profiterolü ne zaman servis yapacaksanız o zaman çikolata sosunun bir kısmını üzerine dökün. Servis esnasında tabakların üzerine tekrardan sostan arzuya göre dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler