Piliçli Kaneloni Tarifi

İlk defa denediğim ama ev halkından tam not alan bir yemek tarif.

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Yemek Saati

Piliçli Kaneloni Nasıl Yapılır?

İlk defa denediğim ama ev halkından tam not alan bir yemek tarif. Piliçli Kaneloni Tarifi sizlerle.Lezzet olarak biraz lazanyayı andırıyor ama lazanyadan daha hafif oluyor. Hamuru kendiniz açsanız da yapımı hiç zor değil yanında güzel bir salata ile kafi gelecek bir yemek tarifi. Denemenizi tavsiye ederim.

Sevgiyle kalın…

Piliçli Kaneloni Tarifi

Oca 31, 2011 | Pilav ve Makarnalar, Yemekler | 4 Yorumlar

Piliçli Kaneloni Malzemeleri

Hamuru için:

  • 2,5 su bardağı un ( bazı unlarda daha az veya daha çok konabiliyor mantı hamuru sertliğinde olacak)
  • yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz

İç malzemesi:

  • 2 adet haşlanmış ve doğranmış but
  • 200 gr mantar
  • karabiber
  • tuz
  • köri
  • biraz sıvı yağ

Beşemal sos malzemesi:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gr tereyağ
  • tuz
  • en üstüne koymak için kaşar rendesi yaklaşık yarım su bardağı kadar

Adım Adım Piliçli Kaneloni

 

Adım 1:Hamuru için gerekli malzemeleri bir kap içerisi koyup yoğurduktan sonra 20 dakika bozdolabında dinlendirin. Hamur dinlenirken biz iç malzemesini hazırlayın.

Adım 2: Mantarların kabuklarını soyun veya bir havlu kağıt ile silin. Kızgın teflon tavada yağda sotelin. Haşlayıp doğradığınız tavuk etlerini de ekleyip biraz kavurduktan sonra baharatlarını ekleyin ve ocaktan alın.

Adım 3: Dolaptan çıkardığınız hamuru mümkün olduğunca dikdörtgen şekilde biraz un yardımıyla ve mantı hamuru kalınlığında açın. Kalınlığına dikkat edelim mantı hamurundan daha kalın açarsanız piştikten sonra sertleşecektir. Hamurumuzu açtıktan sonra yaklaşık olarak 10 cm 15 cm gibi dikdörtgenler kesin.

Adım 4: Kaynamış tuzlu suya hamurları 3-4 adet atıp 5 dakika haşlayın. Haşlanan hamurları soğuk suyun içerisine atıp kevgir yardımıyla çıkarıp bir bez üzerine hamurları dizin. Ütlerine de havlu kağıtla tampon yaparak nemini alın. Bu şekilde sulunu alırsanız sarması kolay oluyor.

Adım 5: Hamurun içine daha önceden hazırladığınız iç malzemeden koyup rulo şeklinde sarıp yağladığınız kare borcama dizin. Beşemal sos için, yağı eritip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaş yavaş sütünü ekleyip muhallebi kıvamına gelince tuzunu ekleyip ocaktan alın.

Adım 6: Beşemal sosu hamurların üzerine döktükten sonra üzerine kaşar rendesini de ekleyip fırının üst kısmına yakın rafa koyup üzerinin kızarmasını sağlayın. Sıcak servis yapılması gerekiyor. Afiyet olsun…

4 Yorumlar

  1. Hikmet Balcıoğlu

    Muhteşem bir tarif. Nerden aklınıza geliyor böyle şeyler

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      🙏

      Yanıtla
  2. Pervin

    Piştikten sonra sertleşmesini önleme detayını vermeniz süper olmuş sağolun.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      rica ederim

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu

Peynirli Kabak Kızartması Tarifi

Peynirli Kabak Kızartması Tarifi

Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak