Pide Tarifi

İftar veya sahurda doyurucu bir lezzet Pide. Zevkinize göre ister kıymalı, ister patatesli, isterseniz de çeşitli peynirlerle hazırlayabileceğiniz çay veya ayranın eşlik edeceği harika bir lezzet

Kaç Kişilik?

10-12

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Pide (Kıymalı, Patatesli, Peynirli)

Tarif: Sibel Yalçın

Ben geldim…

Yüz kere işlesem de kabahat huzuruna ben geldim.

Ben yaptıklarımı, hatalarımı yanlışlarımı adım gibi bilirim ama yinede ben geldim.

Sen geçmişin ve geleceğin sahibi, sen alemlerin Rabbi ben geldim.

Bu gece günahlarımı affet, dualarımı kabul…

Ben bin kez ettim

Sen bir kez lütfet…

Bin aydan daha hayırlı bu gecede Rabbim açılan ellerinizi geri çevirmesin herkese hayırlı kandiller dilerim…

İftar veya sahurda doyurucu bir lezzet Pide. Zevkinize göre ister kıymalı, ister patatesli, isterseniz de çeşitli peynirlerle hazırlayabileceğiniz çay veya ayranın eşlik edeceği harika bir lezzet:) 3-4 kişilik bir aile iseniz  tarifi yarıya indirmenizi öneririm.

İçindekiler

  • 1 kg un + açarken kullanmak üzere biraz un
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 silme çorba kaşığı tuz
  • İç malzeme için yapılışı bölümüne bakın
<div align="center"><script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- 300x600 --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:300px;height:600px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-3427167510343445"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="4132713615"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script></div>

Adım Adım Tarif

Adım 1: Öncelikle iç malzemelerini hazırlamanız gerekiyor. Malzeme listesine iç malzemeleri yazmadım isteyen istediği malzemeyi kullanabilir ben yalnızca nasıl hazırlaya cağınızı yazıyorum. Ben her seferinde karışık yapmayı tercih ediyorum.

Adım 2: Patatesli yapmak için; Bir kaç adet patatesi haşlayın sıcakken kabuklarını soyun çatalla ezin
Bir adet kuru soğanı yemeklik doğrayın kavurun ve kavrulan soğana patatesleri ekleyin biraz daha kavurun en son baharat ve tuz ekleyip soğutun.

Adım 3: Peynirli yapmak için; Peyniri rendeleyin yağlı peynir olması önemli içine çok ince kıydığınız maydanozu ekleyin
Kaşar peynirde yalnızca peyniri rendeleyin.

Adım 4: Kıymalı yapmak için; Kıyma, minik minik doğranmış kuru soğan, yine minik minik doğranmış çarliston veya sivri biber hepsi elinizle iyice yoğurun. Daha sonra kabukları soyulmuş ve minik minik doğranmış domates ekle, baharat ve tuz eklendikten sonra karıştır. Böylelikle tüm iç harçlar hazırlamış oluyoruz.

Adım 5: Gelelim hamurunu hazırlamaya mayayı bardak içine koyduğunuz sütün içene koyun toz şekerine ekleyin karıştırın 5 dakika bekleyin.

Adım 6: Unu büyük bir kaseye koyup ortasını açın tam ortasına yağı ve mayalı sütü ekle üzerini un ile kapat
Bir süre bu şekilde beklesin (yaklaşık 5 dakika) daha sonra yavaş yavaş ılık su ekleyerek ve kenardaki unu alarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde et. Üzerine ört dinlendir.

Adım 7: 2 saat sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler al. Oklava ve un yardımıyla kayık şeklinde ince aç (yufka kadar ince olmayacak çok az daha kalın)

Adım 8: Tam ortaya istediğin iç malzemeyi yay yanlardan kapat uçlarını bastır. Yağlı kağıt serdiğin veya yağladığın fırın tepsisine biraz uç kısımlarından çekip uzatarak diz. 180 derecede önceden ısıttığın fırında pişir.

Adım 9: Pişen pidelerin kenarlarına tereyağ sürüp, büyük bir tencereye koyup kapağını kapat.Bütün hamuru bitene kadar bu şekilde hazırla ve pişir.

Adım 10: Ben genellikle turbo fırında iki tepsi olarak pişiriyorum bir tepsi beş adet pide alıyor ve bu şekilde daha çabuk pişirmiş oluyorum. Birde pideleri koyduğum tencereyi bir sofra bezi ile sarıyorum önceden pişenler soğumasın diye:)
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

<div align="center"><script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- 300x600 --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:300px;height:600px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-3427167510343445"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="4132713615"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script></div>

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Daha önce sizlerle YouTube kanalımda Sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmıştım. Bu sefer Zeytinli sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmak istedim. Yediğim an pizzadan bile

Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi

Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi

Zeytinli Poğaça Tarifi. Kıymalı, peynirli, patatesleri poğaçalara alternatif olarak zeytinli rulo poğaça tarifi paylaşmak istedim. Ben zaman zaman aldığım

Tavada Ekmek Tarifi

Tavada Ekmek Tarifi

Ekmek kültürümüzde büyük öneme sahip. Kutsal sayılan bu yiyecek farklı biçimlerde yapılıyor. Tuzlular arasında tavada ekmek gerçekten farklı bir yere sahip.