Pasta Lezzetinde Kardelen Tatlısı

Videolu Tarif

KARDELEN TATLISI TARİF VİDEOSU

Kaç Kişilik?

16

Hazırlama Süresi

90 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Kardelen Tatlısı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Pasta lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi, Pamuk gibi keki inanılmaz lezzetli kreması ile son zamanların trend tatlı tarifi.  Tarifin videosunu çekeli çok oldu ama ben bayram öncesi sizlerle paylaşmak istedim.

Bayramda hep şerbetli tatlı tarifleri yapılsa da benim size tavsiyem arada değişiklik yapmak. Eminim bir çok yerde şerbetli tatlı yiyen misafirleriniz için hoş bir lezzet olacak.

Aşamalar fazla görünse de verdiğim sırayla hazırlarsanız zaman kaybetmeden kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Sevgiyle kalın ♥︎

Diğer lezzet önerim için tıklayın → Portakal Soslu Pasta Tarifi

Pasta Lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi

Nis 20, 2023 | Tatlılar | 0 yorum

tatlı tarifleri

Kardelen Tatlısı Malzemeleri

Keki için:

  • 4 adet L boy Yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • yarım su bardağı mısır nişastası
  • yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 kutu krema %35 yağlı
  • 100 gram beyaz çikolata

Islatmak için:

  • 600 ml süt
  • 1 paket krema
  • yarım su bardağı toz şeker

Üzeri için:

  • 2 poşet krem şanti
  • 250 ml soğuk süt
  • Hindistan cevizi

Arasına ceviz ve beyaz çikolata rendesi

Tarifte kullanılan su bardağı 200 ml.
Tarifte kullanılan çay bardağı 90 ml.

KARDELEN TATLISI YAPILIŞI

Adım 1: Islatmak için gerekli malzemelerin hepsini karıştırıp, şeker eriyince buzdolabına kaldırın.​

Adım 2: Krem şanti tozunu bir kaba boşaltıp azar azar soğuk süt ekleyerek mikserle karıştırın. Koyulaşınca buzdolabına kaldırın.​

Adım 3: Kek için yumurtaları kaseye alın. Toz şekeri iki üç kerede ekleyerek hacim alıp rengi açılana kadar mikserle karıştırın.

Adım 4: Kuru malzemeleri eleyerek kaseye iki üç kerede spatula ile karıştırarak ekleyin. Arada suyu ilave edin.​

Adım 5: Kare cam tepsiye yağlı kağıt yayıp margarin ile yağlayın. Kek hamurunu eşit bir şekilde tepsiye yayın. Önceden 180 derecede ısınmış fırında pişirin.

Adım 6: Kek pişerken kremayı hazırlayın. Krema, beyaz çikolata hariç tüm malzemeyi karıştırın. Ocağa alıp iyice koyulaşana kadar devamlı karıştırın. Ocaktan alın çikolata ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Arada karıştırarak hem soğutun hem üzerinin kabuk tutmasını engelleyin.

Adım 7: Pişen keki tepsiden çıkarıp soğuyunca yağlı kağıdı çıkarıp ikiye kesin. Yarısını tepsiye alın, ıslatmak için hazırlanan karışımın yarısı ile ıslatın. Soğuyan kremanın hepsini koyup eşit yayın. Ceviz ve beyaz çikolata rendesi serpiştirin. Diğer keki üzerine koyup kalan karışım ile ıslatıp en az üç saat buzdolabında dinlendirin.​

Adım 8: Soğuduktan sonra istersen renk ve lezzet versin diye Antep fıstığı ile süsleyebilirsin. Afiyet olsun.

Adım 9: Krem şantiyi karıştırıp tepsiye eşit bir şekilde spatula ile yayın. Üzerine bol Hindistan cevizi serpin. Dilimledikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler