İncirli Ballı Muhallebi

Ramazan ayında bizde normal dönemden çok daha fazla tatlı yapılır. Hani ne yemek yapacağımdan çok ne tatlı yapsam diye düşünürüm diyebilirim.

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

396

Öğün

Akşam Yemeği

İncirli Ballı Muhallebi

Tarif: Sibel Yalçın

Ramazan ayında bizde normal dönemden çok daha fazla tatlı yapılır. İncirli Ballı Muhallebi bu tatlılardan belki de en özeli. İncirli Ballı Muhallebi Tarifi verirken tam da tatlı konusunda ağzının tadını bilenleri hedefledim.

Hani ne yemek yapacağımdan çok ne tatlı yapsam diye düşünürüm diyebilirim.

Tabi sıcak günlerde en hafif olan sütlü tatlıları tercih etmeye çalışıyorum bu da kendimce geliştirdiğim bir tarif:) bizler beğendik umuyorum ki sizlerde beğenirsiniz…

Sevgiyle kalın…

İncirli Ballı Muhallebi Nasıl Yapılır? En Güzel İncirli Ballı Muhallebi Tarifi

Ağu 6, 2012 | Sütlü Tatlılar | 0 yorum

İncirli Ballı Muhallebi Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • yarım su bardağı bal
  • vanilya
  • 25-30 gr tereyağ

İncirli karışımı için;

  • 300 gr incir
  • yarım su bardağı bal
  • 1 kahve fincanı kabuksuz Antep fıstığı

Adım Adım İncirli Ballı Muhallebi Yapılışı

Adım 1: Öncelikle incirleri büyüklüklerine göre dört parçaya veya iki parçaya bölüp tencereye koyun. Üzerine 2 su bardağı su koyduktan sonra harlı ateşte koyduğumuz suyun ¾ ü yok olana kadar kapağı açık pişirin (yaklaşık 15 dakika).

Adım 2: İncir pişince balı döküp karıştırıp kenara alın.

Adım 3: Sütten bir su bardağı ayırıp kalanı tencereye koyun.

Adım 4: Tencerede süt ısınıp kaynamaya başlayacağı zaman ayırdığın süt ile nişastayı karıştırıp süte yavaş yavaş dök.Bir taraftan da karıştırmaya devam et.

Adım 5: Burada nişasta az veya fazla gelebilir istediğin koyuluğa gelince nişasta eklemeyi bırakabilir veya ilave edebilirsin.

Adım 6: Muhallebi istediğin kıvama gelince vanilya, bal ve tereyağ koyup mikserle 10 dakika kadar çırp.

Adım 7: Daha sonra servis kaplarına yarısını pay edin. Ara katına biraz incir, tekrar muhallebi ve en üstüne de incir ve antep fıstığı koyup soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 396 Kcal

Karbonhidrat : 72.9 g

Protein : 7.9 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

Bu tarif Sibel Yalçın tarafından hazırlanmıştır.

Benzer Tarifler

Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi

Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi

Kupta Kardelen tatlısı, güzel İzmir’in nefis sütlü tatlı tarifi. Bu sefer kardelen tatlısı tarifini kupta deneyin. Kupta kardelen tatlısı kaşık kaşık