Lokum Kek Tarifi

(Lamington)

Avustralya’dan nefis bir lezzet Lamington….

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Lokum Kek Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Avustralya kökenli bir kek Lamington. Güney Afrika, Avustralya-Asya’da pastanelerde yaygın olan. İkiye bölünüp krema veya reçel ile servis edilen bir kek tarifi.

Lokum kek olarak bir çok yemek kitabında tarifi olan keki biz çok beğendik. Ben kullanmadım ama 1 veya 2 limon kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz.

İftar sonrası çayınızın yanına çok yakışır:)

Sevgiyle kalın…

Lokum Kek (Lamington) Tarifi

Ağu 9, 2012 | Kekler ve Çörekler | 0 yorum

Lokum Kek Malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 200 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • üzeri için 2 su bardağı hindistan cevizi rendesi

Adım Adım Lokum Kek Hazırlanışı

Adım 1: Kuru malzemelerin hepsini bir kase içerisine eleyin. Tereyağı ve toz şekeri (çok tatlı sevmiyorsanız şeker miktarını biraz azaltabilirsiniz) krema kıvamında olana kadar çırpın.

Adım 2: Oda sıcaklığındaki yumurtaları tek tek karışıma ilave edin. Sütü ekleyip karıştırdıktan sonra unu üç kerede çok fazla çırpmadan karışıma ekleyin.

Adım 3: En son spatula ile şöyle bir karıştırıp önceden yağladığımız dikdörtgen bor cam tepsiye karışımı dökün. Spatula yardımı ile hamuru eşit bir şekilde düzleyin.

Adım 4: Önceden iyice ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kekin iyice soğumasını bekleyin.

Adım 5: Keki fırına attığınızda sosunu hazırlayın. Bunun için şeker, kakao ve sütü tencereye koyup kaynatın. Bir iki taşım kaynadıktan sonra tereyağı ekleyip yağ eriyince ateşten alıp ara sıra karıştırarak soğutun.

Adım 6: Bir tepsi veya kaseye hindistan cevizini koyun. Soğuyan kekimizi istediğimiz büyüklükte kare veya dikdörtgen kesip soğuyan sosa çatal yardımı ile her tarafını bulayıp daha sonrada hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin. Kekiniz servise hazır. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu

Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi

Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi

Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi. Brownie kahve yanında sevdiğim en lezzetli kek tariflerinden. Bu sefer fıstık ezmesi ile denediğim brownie çok lezzetli olunca

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek) Fransız mutfağının bizlere kazandırdığı Madeleines (Madlen Kek) tarifi. Madien olarak da bilinen Fıstık Ezmeli Madeleines