Kızılcık ve Mürdüm Erikli Marmelat

Marmelat tarifini hem kahvaltı sofralarınızda hemde kurabiyelerinizde kullanarak tüketebilirsiniz.

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

50 dakika

Kalori

 

Öğün

Kahvaltı Saati

Kızılcık ve Mürdüm Erikli Marmelat

Tarif: Sibel Yalçın

Kızılcık ve Mürdüm Erikli Marmelat, kızılcık bitmeden yaptığım ama ancak yayınlama fırsatı bulduğum marmelat tarifim. Bu tarifi gerçekten beğeneceğinize eminim. Marmelatı kahvaltıda düşünüyorsanız Kızılcık ve Mürdüm Erikli Marmelat nasıl yapılır? sorusuna yanıtımız geldi. Kahvaltıda reçeller ve marmelatlar sizce de harika olmuyor mu?

Kızılcık ve mürdüm erikli marmelat tarifini yaptıktan sonra, ister kahvaltı sofralarınızda, isterseniz kurabiye tarifleriniz de kullanabilirsiniz. Biz tadını çok sevdik umuyorum sizlerde beğenirsiniz.

Sevgiyle kalın…

 

Kızılcık ve Mürdüm Erikli Marmelat Nasıl Yapılır?

Eki 1, 2012 | Reçel ve Marmelat | 0 yorum

marmelat

Kızılcık ve Mürdüm Erikli Marmelat Malzemeleri

  • 1 kg kızılcık
  • 2 kg mürdüm eriği
  • 3 su bardağı toz şeker (şeker miktarı damak tadınıza göre artırılabilir)
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

TARİF VİDEOSU

Kızılcık ve Mürdüm Erikli Marmelat Nasıl Yapılır? Adım Adım Tarifi

Adım 1: Erik ve kızılcık yıkanıyor. İyice süzüldükten sonra eriklerin çekirdeklerini çıkarıp bütün meyveleri tencereye koyuyoruz.

Adım 2: Üzerine bir su bardağı suyu koyup meyveler pişene kadar ateşte tutuyoruz.

Adım 3: Pişen meyveleri üzerine kevgir yerleştirilen başka bir tencereye kevgir in içine aktarıyoruz. İlk başlarda sıcak olacağı için kaşık yardımıyla soğuyunca elinizle kevgirden geçiriyoruz.

Adım 4: Kevgirden geçirdiğimiz meyvelerin üzerine 3 su bardağı toz şeker (burada tamamen sizin ne kadar tatlı sevdiğinizle alakalı olarak şeker azaltılabilir veya artırılabilir) koyup tekrardan orta ateşte pişirmeye başlıyoruz.

Adım 5: Arada bir marmelat üzerinde oluşan köpüğü kaşık yardımıyla temizliyoruz. Biraz koyulaşmaya başlayınca yarım limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.

Adım 6: Temiz kavanozların içerisine alıp ağzı açık olarak iyice soğuyuncaya kadar bekletiyoruz. (2 konserve kavanozu marmelat elde ediyorsunuz) İyice soğuyunca kapaklarını kapatıp buzdolabında muhafaza ediyoruz…
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini