Kestaneli Pirinç Pilavı

Kestaneli lezzetlere devam;)

Kaç Kişilik?

10

Hazırlama Süresi

50 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Kestaneli Pirinç Pilavı

Tarif: Sibel Yalçın

Kestaneli lezzetlere devam:) Çünkü kestane gerçekten lezzetli bir şey. Kestaneli Pilav daha önce deneyimlemediğiniz bir tarif.

Yılbaşı soframız için yaptığım kestaneli tavuk tarifini vereceğim ama önce pilavın tarifini yayınlıyorum yalnızca pilavı yapmak isteyenler olabilir.

Daha önce sizlere pastacılık kursuna gittiğimden bahsetmiştim.

Hocamız aynı zamanda yemek kursuda veriyor yılbaşı öncesi bizlerle yemek kursunda yaptıkları bizlerle paylaştı kendisine çok teşekkür ederim bende sizlerle paylaşıyorum.

Sevgiyle kalın…

Kestaneli Pilav Tarifi

Oca 3, 2013 | Pilav ve Makarnalar | 2 Yorumlar

Kestaneli Pilav Malzemeleri

  • 2 su bardağı jasmin pirinç veya baldo pirinç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • yarım kilo kestane
  • 100 gr tereyağ
  • tuz
  • karabiber
  • biraz taze nane
  • biraz dereotu
  • biraz maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı dolmalık üzüm (isteğe bağlı)

Adım Adım Kestaneli Pilav Hazırlanışı

Adım 1: Öncelikle kestaneleri iyice yıkayıp bombeli kısımlarını yarıyoruz. Bir tencere içerisine sıvı yağ koyup kestaneleri içerisinde biraz pişiriyoruz.

Adım 2: Kestanelerin açıldığını göreceksiniz. Kestaneleri bir tabağa alıp biraz ılıyınca dış ve iç kabuklarını soyuyoruz.

Adım 3: Pilavı pişireceğimiz tencerede tereyağı eritip küçük küçük yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim.

Adım 4: Soğanlar biraz pembeleşince yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekliyoruz. Toz şeker, tuz ve limon suyunu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.

Adım 5: Pirinçler kavrulunca dolmalık üzümü ve 2,5 su bardağı suyu pirinçlerin üzerine koyalım. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp kısık ateşte pirinçler pişene kadar bekleyelim.

Adım 6: Suyunu çekip pirinçler pişince kestaneyi ve ince ince kıydığımız nane, dereotu, maydanoz ve karabiber ekleyip karıştıralım. Tenceremizi ocaktan alıp kapağını kapattıktan sonra demlenmesini bekleyelim.
Afiyet olsun…

2 Yorumlar

  1. Leyli

    Hemen bu akşam deneyeceğim. Harika bir tarif

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      afiyet olsun

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

Benzer Tarifler

Kestaneli Pirinç Pilavı

Kestaneli Pirinç Pilavı

Kestane deyince aklımıza hemen soğuk kış günleri geliyor. Ancak bu mucize yiyeceğin aynı zamanda farklı tarifleri de var. Bunlardan biri de Kestaneli Pirinç pilavı.

Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu Pilav Tarifi

Kimileri için sokak lezzeti, kimileri için bir tür meze, kimileri için vazgeçilmez bir ana yemek. Ama her türlü de tavuklu pilav kültürümüzün yabana atılmayacak bir parçası.

Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi

Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi

Semizotu tam bir şifa kaynağı. Bulgur pilavı ise klasik ama bir o kadar da güzel bir yemeğimiz. Gelin bu ikisini bir araya getirelim. Semizotlu Bulgur Pilavı sizlerle.