Kestaneli Pasta Tarifi

Kestane pastaya bambaşka bir lezzet katıyor…

Kaç Kişilik?

12-14

Hazırlama Süresi

90 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Kestaneli Pasta Tarifi

https://sibelyalcin.com.tr/pastalar/Tarif: Sibel Yalçın

22-Eylül-2012’de arşivime Kestaneli Pasta tarifini kaydetmişim.

Misafirlerim için yaptığım pastal çok beğenildi ama ben bu gün yarın derken bir de baktım yılbaşı geliyor ve bu pastada yılbaşı için harika olur diyerek bir sürede öyle beklemek zorunda kaldı.

Kısacası kısmeti 2012’nin son tarifi olmakmış.

2012’nin son tarifiyle birlikte, hepimize 2013 Yılının gönüllerimizdeki tüm güzel dileklerin gerçekleştiği bir yıl olması dileklerimle yeni yılımızı kutluyorum, sevgilerimle…

Kestaneli Pasta Nasıl Yapılır? En Lezzetli Kestaneli Pasta Tarifi

Ara 30, 2012 | Pastalar | 0 yorum

Kestaneli Pasta Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 5 kahve fincanı toz şeker
  • 5 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı kakao
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu

İÇ KREMASI İÇİN

  • 300 gr krema
  • 150 gr bitter çikolata

DIŞ KAPLAMASI İÇİN

  • 200 gr krema
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • yarım çay bardağı su
  • 100 gr kestane püresi

KESTANE ŞEKERİ İÇİN

  • 500 gr kabuksuz kestane
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Adım Adım Kestaneli Pasta Tarifi

Adım 1: 24 veya 26 cm kelepçeli kalıbımızı yağlayıp kalıbın ölçüsünde kestiğimiz yağlı kağıt yerleştiriyoruz.

Adım 2: Yumurta ve şekeri köpük olana kadar yaklaşık 10 dakika önce mikserin düşük devrinde sonra hızlı devrinde çırpıyoruz. Un, kakao ve kabartma tozunu eliyoruz. (2 kez) Sıvı karışıma toz karışımı üç kerede ve arada sıcak sudan da koyarak ve mikser en düşük devirde iken ilave ediyoruz.

Adım 3: Çok fazla karıştırmıyoruz iki karışım birbirine geçince kalıba döküp kalıbımızı bir kaç kez tezgaha vurup önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirelim.

Adım 4: Kürdan testi yapalım temiz çıkarsa keki çıkarıp soğumasını için kenara alalım. (Bir gün önceden yapıp iyice soğuduktan sonra streç filme sarıp buzdolabında bekletirseniz daha iyi olur)

Adım 5: İç kreması için bir tencereye biraz su koyalım üzerine cam bir kase oturtup su kaynamaya başlayınca cam kasenin içine krema ve çikolatamızı koyalım ve krema ısınıp çikolatayı eritmeye başlayınca kabımızı buharın üzerinden alıp karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım.

Adım 6: Çikolata eriyince 15 dakika mikserle çırpalım üzerine streç film kapatıp buzdolabında 2-3 saat bekletelim.

Adım 7: Kestane şekeri için ben metro toptancı marketten kabuksuz vakumlu 500 gr kestanesini kullandım.
Elinizde kabuklu kestane varsa yarıp kaynar suda 20 dakika haşladıktan sonra kabuklarını çıkarıp kullanabilirsiniz.
Şekeri ve suyu tencereye koyup biraz kaynattıktan sonra kestaneleri içine bırakalım kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika kadar pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Kestaneler parçalanmasın diye pişerken veya piştikten sonra karıştırmıyorum.

Adım 8: Dış kreması için şeker ve suyu tencereye koyup bir kere karıştırıp açık kahverengi bir renk alana kadar içine kaşık sokmadan kaynatıyoruz ara sıra tencereyi sallaya bilirsiniz böylelikle karameli hazırlamış oluyoruz. Üzerine hazırladığımız kestane şekerinin 100 gr kadarını alıp blendır dan geçirip ekliyoruz. Onun üzerine de 200 gr kremayı koyup bir taşım kaynattıktan sonra kenara alıp tekrar blendır dan geçirip soğuması için bekletiyoruz.

Adım 9: Üzeri kabuk tutmasın diye ara sıra karıştıralım ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım. Kek iyice soğuyunca ortadan ikiye bölelim.

Adım 10: Kestane şekerimizin şurubu ile kekimizi birinci tabakasını ıslatalım. (Eğer şurup çok koyu ise biraz su ekleyip kaynatalım ve soğuduktan sonra kullanalım)

Adım 11: Ara kat için hazırladığımız kremayı buzdolabından çıkardıktan sonra mikserle biraz çırpıyoruz ki rahat sürebilelim eğer çok koyu ise biraz süt ile tekrardan mikserle çırpabilirsiniz. ? ünü ara kata sürüp kestane şekerini üzerine dizelim.

Adım 12: Diğer keki parçasının kestane üzerine gelecek kısmına ince bir tabaka kestaneye yapışsın diye krema sürüp kestanelerin üzerine yerleştirelim. Üzerini ıslatalım. Biraz buzdolabında beklettikten sonra kremayı üzerine ve yanlarına ince bir tabaka halinde sıvayalım.

Adım 13: Fırın tepsisi üzerine tel rafını koyup pastayı da üzerine oturtalım. Üst kremasını kekin tam ortasına yavaş yavaş dökelim. Kenarlara doğru akmaya başlayınca spatula ile kenarlarına sürelim pastanın üstüne hiç dokunmayın.

Adım 14: Ben üzerini süslemek için birkaç tane kestane şekeri ayırmıştım birde 60 gr kadar çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıt üzerine bir spatula yardımı ile incecik yaydım tekrar üzerine yağlı kağıt koyup çok sıkı sarmadan rulo yaptım ve buzdolabında beklettim soğuyunca ruloyu açıyorsunuz. Kırılan çikolata parçalarını yağlı kağıtla pastanın üzerine döktüm eliniz değince beyaz bir renk alıyor. Pastamızı servis tabağına alıp servis anına kadar buzdolabında bekletelim. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

Benzer Tarifler

Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Özellikle yılbaşı akşamı sofralarının tatlı lezzeti, Orijinal adı “Buche de Noel” olan Kütük Pasta nasıl yapılır? Sizlerle daha önce paylaştığım Kütük Pasta

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu