Fırında Beşamel Soslu Patates

Et veya tavuk yemeği pişirdiğinizde yanına patates kızartması değilde değişik bir şey yapmak isterseniz bu benim favorim olan kaşarlı patatesi yapabilirsiniz. Tek başına bile nefis bir lezzet.Umarım sizinde favoriniz olur

:)


Fırında Beşamel Soslu Patates
 
İçindekiler
  • 6 adet orta boy patates
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 kase kaşar rendesi
  • mısırözü yağı
  • kırmızı tozbiber veya pul biber
  • karabiber
  • tuz
Yapılışı
  1. Patateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayalım.
  2. bardak su ile pişirip süzelim. Büyük kare borcama döküp ılınınca içine karabiber ve tuz koyup karıştıralım.
  3. Diğer tarafta biraz yağda unumuzu kavuralım ve üzerine sıcak sütü dökerek devamlı karıştırarak (yoksa taşıyor) muhallebi gibi pişirelim.
  4. Bu karışımı da patateslerin üzerine döküp 200 derecede biraz pişirelim.
  5. Fırından çıkarıp kaşar rendesini döküp tekrar fırına koyalım.
  6. Küçük bir tavada yağı ve biberi biraz yakıp fırındaki tepsinin üzerine döküp fırını kapatalım. 5 dakika fırının içinde bekletip çıkaralım.
  7. Kare kare kesip ister tavuk, isterseniz de et yanında servis yapabilirsiniz..
  8. Afiyet olsun...

 

Yorumlar

  1. diyorki

    Merhabalar, blogun hayirli olsun Sibel yenge, eminim cok guzel tarifler ogrenicez, yerken de zaten cok begeniyorduk. Boyle bir paylasim faydali olucak:)Kolay gelsin…

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Derecelendir: