İncirli Galette Tarifi

Taze incirle yapacağınız nefis Galette…

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

İncirli Galette Tarifi

Taze incir ha bitti ha bitecek:) o yüzden hemen sizlerle taze incirle yapabileceğiniz nefis İncirli galette tarifi paylaşmak istedim. İncecik hamuru içinde yumuşamış taze incir ile çayınızın yanında bu lezzete bayılacaksınız. Tatlılar arasında favoriniz olmaya aday.

Sevgiyle kalın…

İncirli Galette Tarifi

tarafından | Eyl 23, 2013 | Tatlılar | 0 yorum

İncirli Galette İçin Gerekli Malzemeler

  • 125 gr soğuk tereyağ
  • 125 gr toz şeker
  • 250 gr un
  • 1 kg incir (yaklaşık)
  • 1 adet büyük yumurta
  • 1 çorba kaşığı soğuk su

Adım Adım İncirli Galette Tarifi

Adım 1: Unu eleyin, yağ ve şekerle birlikte büyük hazneli blendıra koyun 1 dakika karıştırın. Cam bir kaseye alın top top bir kıvamda olacak üzerine yumurta ve soğuk suyu ekleyin.

Adım 2: Mikserle biraz karıştırdıktan sonra elinizle çok az hamuru bütünleştirin. Fazla hamurla oynamayın. Eğer yumurtanız büyük gelir ve hamur elinize yapışırsa biraz un ekleyebilirsiniz elinize yapışmadığın da un eklemeyi bırakın. Veya yumurta küçük gelir çok sert bir hamur olursa biraz soğuk su ekleyebilirsiniz.

Adım 3: Bir piknik poşetine hamuru koyup en az yarım saat buzdolabında dinlendirin.

Adım 4: Yağlı kağıt üzerinde biraz un serpin. Hamurun üzerine de biraz un serptikten sonra bir yağlı kağıt koyun ve iki yağlı kağıt arasında merdane ile yaklaşık hamur yarım cm  kalınlık da olacak şekilde yuvarlak olarak açın.

Adım 5: Üzerine incirin büyüklüğüne göre 4’e veya 6’ya böldüğünüz incirleri kenarında üç parmak boşluk kalacak şekilde hamurun ortasına dizin. Üzerine 2-3 toz şeker veya esmer şeker serpiştirin. Kenarda kalan hamuru incirlerin üzerine kapatın (eğer hamuru yağlı kağıttan ayırmak zor olursa parmaklarınızı una batırarak daha kolay ayırabilirisiniz)

Adım 6: Yağlı kağıtla birlikte galette yi tepsiye alın. Önceden ısıttığınız 175 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. İsterseniz üzerine ılındıkdan sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

Benzer Tarifler