Köz Patlıcanlı Ravioli

Ev yapımı enfes bir ravioli tarifi…

Kaç Kişilik?

4-6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Köz Patlıcanlı Ravioli Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bir kaç aşamadan oluşan ama makarna makineniz varsa yapımı çok kolay bir tarif. Köz Patlıcanlı Ravioli özellikle İçim Beyaz Peynir ile bir başka. Tabi Domates Sos bir başka lezzet. Makarnalar arasında gerçekten Köz Patlıcanlı Ravioli tarifi bir başka.

Gerçi eskiden makinemi vardı diyeceksiniz:) eminim her tarafını makine olmadan muntazam bir şekilde açacak bir çok hanımımız vardır:) Köz patlıcanın farklı bir lezzet kattığını söyleyebilirim.

Şimdiden afiyet olsun…

Sevgiyle kalın…

 

İçim Beyaz Peynir ve Köz Patlıcanlı Ravioli, Domates Sos ile

Kas 7, 2012 | Pilav ve Makarnalar | 0 yorum

Köz Patlıcanlı Ravioli Malzemeler

HAMURUN MALZEMELERİ;

  • 200 gr un
  • 2 adet yumurta (birinin akını ayırın)
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

İÇ DOLGUSU İÇİN;

  • 2 adet patlıcan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küçük soğan
  • 50 gr krema
  • 50 gr içim beyez peynir
  • zeytinyağ
  • tuz
  • karabiber

DOMATES SOSU İÇİN;

  • 200 gr konkase domates
  • 1 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 50 ml tavuk suyu
  • 1 çay kaşığ toz şeker
  • tuz
  • karabiber
  • zeytinyağ

Adım Adım Köz Patlıcanlı Ravioli Tarifi

Adım 1: Hamurun Hazırlanışı:
Hamur malzemelerini tezgah üzerinde karıştırın ve çok iyi bir şekilde yoğurun. İyi yoğurulması çok önemli. Streç film ile sararak buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. Hamur dinlenirken içine konulacak olan harcı ve sosunu hazırlayın.

Adım 2: İçi Dolgusunun Hazırlanışı:

Soğan ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın. Patlıcanları közleyin ve iç kısmını alıp kıyın. Biraz zeytinyağ da soğan ve sarımsağı soteleyin. Patlıcanları ekleyin onunla da biraz soteleyin. Krema ve peyniri ekleyip biraz pişirdikten sonra ocaktan alıp soğutun.

Adım 3: Sosunun Hazırlanışı:
Soğan ve sarımsağı küp küp doğrayıp az yağda soteleyin. Konkase domatesi ekleyin. Diğer domatesi kabuklarını soyup küp küp doğrayıp onuda ekleyin. Kaynamaya başlayınca tavuk suyunu ve şekeri ekleyin (isteğe bağlı). Tuz ve karabiberini ekleyip suyunu çekip domatesler pişince ocaktan alın.

Adım 4: Hamuru dolaptan çıkarın ikiye veya üçe bölüp makarna makinesinde açın açma esnasında ve tezgaha alındığında ara ara un serpin yapışmasın. Açılan hamuru tezgaha alıp belirli aralıklarla iç dolgu malzemesinden yerleştirin diğer hamuru üzerine koymadan ara kısımlara yumurta akı sürün diğer hamuru üzerine koyup akı sürdüğünüz bölümlerinden elinizin yanıyla bastırın yapışsın.

Adım 5: Daha sonra ister kalıpla isterseniz bardakla isterseniz de pizza kesme aletiyle hamurları kesip kaynayan tuzlu suya atıp 4 dakika pişirip kevgirle tabağa alın. Üzerine domates sosunu ekleyip servis edebilirsiniz

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kestaneli Pirinç Pilavı

Kestaneli Pirinç Pilavı

Kestane deyince aklımıza hemen soğuk kış günleri geliyor. Ancak bu mucize yiyeceğin aynı zamanda farklı tarifleri de var. Bunlardan biri de Kestaneli Pirinç pilavı.

Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu Pilav Tarifi

Kimileri için sokak lezzeti, kimileri için bir tür meze, kimileri için vazgeçilmez bir ana yemek. Ama her türlü de tavuklu pilav kültürümüzün yabana atılmayacak bir parçası.

Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi

Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi

Semizotu tam bir şifa kaynağı. Bulgur pilavı ise klasik ama bir o kadar da güzel bir yemeğimiz. Gelin bu ikisini bir araya getirelim. Semizotlu Bulgur Pilavı sizlerle.