Etli Nohutlu Çorba

Pazartesi günü ve yine çorba ile başlıyoruz. Sabah erken saatlerde yayınlamaya çalıştığım tarifim Doruk’un bizde olmasından dolayı bu saatlere kaldı:)

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Etli Nohutlu Çorba Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Pazartesi günü ve yine çorba ile başlıyoruz. Sabah erken saatlerde yayınlamaya çalıştığım tarifim Doruk’un bizde olmasından dolayı bu saatlere kaldı:) Şimdiki çocuklar teknoloji çocuğu olduğu için bilgisayar masasına geçemiyorsunuz çünkü oda sizinle birlikte bilgisayar da vakit geçirmek istiyor:) Benim için yoğun bir hafta olacağı kesin hepimiz için yoğun olsa da güzel bir hafta diliyorum.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 500 gr kemikli et
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 70 gr tereyağ
  • kuru nane
  • pul biber
  • tuz
  • su
<div align="center"><script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- 300x600 --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:300px;height:600px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-3427167510343445"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="4132713615"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script></div>

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kemikli etimizi iyice yıkadıktan sonra düdüklü tencereye koyalım.

Adım 2: Kaynamaya başlayınca üzerine biriken köpükleri temizleyelim. Arzuya göre içerisine bir adet soğan biberiye defne yaprağı havuç ekleyerek et suyunu lezzetlendirebilirsiniz. Daha sonra düdüklünün kapağını kapatıp 45 dakika pişirelim.

Adım 3: Pişen et suyunu süzgeçten geçirelim ve içerisinden yalnızca etleri didikleyerek alalım. Yaklaşık bir kase et bizim için yeterli.

Adım 4: Et suyundan 3-4 bardak kadar çorbayı pişireceğimiz tencereye alıp kaynamaya başlayınca içine yıkadığımız pirinçleri ve tuzunu koyalım.

Adım 5: Pirinçler pişince nohudu ve eti koyup bir taşım kaynatalım. Üzerine kaynamış su ve tuz ekleyerek kıvamını ayarlayalım. Suyu yavaş yavaş ekleyin kıvamı istediğimiz kadar olunca su eklemeyi bırakın.

Adım 6: Bir tavada biraz yağ kızdırıp içine yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları koyup kavuralım. Kavrulan soğanlara biraz nane birazda pul biber ekleyelim.Bunu çorbanın üzerine dökelim.Çorbamız hazır sıcak servis edelim. Afiyet olsun…

2 Yorumlar

  1. Mazhar Toğrul

    Teşekkür ederim, güzel bir tarif vermişsindım ve leziz!

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      teşekkür ederim

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

<div align="center"><script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- 300x600 --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:300px;height:600px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-3427167510343445"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="4132713615"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script></div>

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi

Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi

Közlenmiş lezzetler genelde ızgara veya mangal ile özdeşleştirilir. Ancak Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi ile bu duruma bakışınız kesinlikle değişecek.