Bisküvili Pasta
 
 
İçindekiler
  • 30 adet petibör bisküvi
  • 250 gr nebatiyağ
  • 2 yumurta
  • 150 gr pudra şekeri
  • 2 paket krema sertleştirici (vanilya veya kabartma tozu gibi paketlerde satılıyor)
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • yarım çay bardağı süt
  • Dr.Oetker limon araması bir şişenin yarısı
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • Kremşantisi için;
  • 1 su bardağından bir parmak eksik süt
  • 1 poşet kremşanti
Tarif
  1. Margarini eritin.
  2. Yumurtaları, pudra şekerini, bir kapta köpük oluncaya kadar çırpın.
  3. Kakaoyu ekleyin.
  4. Limon kabuğu rendesi, krema sertleştiricisini de, limon aromasını katıp, soğumuş margarini yavaş yavaş bu karışıma ekleyin.
  5. En son yarım çay bardağı süt ekleyin.
  6. Masanın üzerine aliminyum folya serin beş bisküviyi yan yana yerleştirin.
  7. Aliminyum folyayı kenarlarından kaldırarak dikdörtgen bir kutu haline dönüştür.
  8. Bir kat bisküvi, bir kat krema olarak altı kat bisküvi yapın en son üzerine de kremadan koyun.
  9. Bir gün dolapta bekletin.
  10. Aliminyum folyayu çıkarıp servis tabağına alın.
  11. Üzerine 1 su bardağı ve 1 poşet kremşanti ile hazırladığınız krem şantiyi yayın.
  12. Dilimleyerek servis edin.( Servisten sonra hemen dolaba kaldırın, yoksa yumuşayacaktır)
  13. Afiyet olsun...
Recipe by Sibel Yalçın at http://sibelyalcin.com.tr/biskuvili-pasta/