Gül Kurabiye (videolu)
 
Hazırlama Zamanı
Pişme Zamanı
Toplam Süre
 
İçindekiler
  • 200 gr tereyağ
  • 150 gr pudra şekeri
  • 200 gr un
  • 50 gr mısır nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 silme çorba kaşığı kakao (isteğe bağlı)
  • üzerine serpmek için esmer toz şeker
Tarif
  1. Oda sıcaklığında iyice yumuşamış yağı ve pudra şekerini krema haline gelene kadar yaklaşık 2-3 dakika mikserle iyice karıştırın.
  2. Yumurtayı ekleyip onunla da karıştırın.
  3. Un, nişasta, kakao ve vanilyayı eleyin.
  4. Kuru malzemeleri yavaş yavaş yağa ekleyerek karıştırmaya devam edin (un miktarı değişebilir o yüzden torbadan sıkılacak kıvama gelene kadar un eklemelisiniz bu arada un az olursa kurabiyeleriniz yayılır ve şekli kaybolur)
  5. Belli bir yerden sonra mikser zorlanırsa elinizle yoğurun.
  6. Hamur pürüzsüz olana kadar karıştırın
  7. dakika hamuru oda sıcaklığında dinlendirin.
  8. Krema sıkma torbasına ucunuzu takın ve hamuru torbaya doldurun. (kapalı yıldız uçlu duy ve üzerinde 8mm yazıyor)
  9. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize içten dışa doğru aralarında belirli bir mesafe bırakarak sıkın.(Naylon krema torbaları patlıyor ya şırınga şeklinde olanı veya kumaş olan torbalarda kolay oluyor)
  10. Her bir kurabiye üzerine esmer toz şeker serpin.
  11. -60 dakika buzdolabında bekletin.
  12. Az ısıttığımız 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişirip çıkarın.
  13. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
  14. Afiyet olsun...
Recipe by Sibel Yalçın at http://sibelyalcin.com.tr/gul-kurabiye/