Karpuz Dilimleri (Fesleğen ve Peynirli)
 
 
İçindekiler
  • 2 kg çekirdeksiz karpuz
  • Sütaş süzme peynir
  • Fesleğen
Yapılışı
  1. Karpuz çekirdeksiz ise sorun yok hemen kabuğunu ve beyaz kısmını soyup istediğimiz kalınlıkta dilimledikten sonra yine istediğimiz ebatlarda kareler yapıyoruz.
  2. Eğer çekirdekli karpuz ile yapacaksanız karpuzu bütün olarak önce kabuğunu sonra beyaz kısımlarını temizleyip kenarlardan dikdörtgenler çıkarıyoruz.
  3. Orta kısımı çekirdekli olacağı için karpuzun dört tarafına bu işlemi uyguluyoruz.
  4. Hepsini eşit yapmak için bir kare elde ettikten sonra bunu diğerlerinin üzerine koyarak kesiyoruz.
  5. Peynirimizi karpuz dilimleri büyüklüğünde kesip karpuz, peynir, fesleğen yaprağı ve tekrar karpuz üzerine de kürdanı batırıp servis tabağına alıyoruz.
  6. Servis vaktine kadar buzdolabında bekletiyoruz...
  7. Afiyet olsun...
Recipe by Sibel Yalçın at http://sibelyalcin.com.tr/karpuz-dilimleri-feslegen-ve-peynirli/