Çikolata Bombası Videolu Tarif

Enfes bir lezzete sahip çikolatalı pasta tarifi.

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

80 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Çikolata Bombası Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Televizyonda yayınlanan bir yarışma programında jüri üyesi Emel Başdoğan’ın yaptığı Çikolata Bombası Pastası çok ilgimi çekti ve hemen uyguladım.

Sonuç mu? harika. ilk etap da malzeme listesine bakılınca ağır bir pasta gibi düşünülse de koca bir dilimi gayet rahat bir şekilde bitiriyorsunuz:)

Çok beğenilince bende tarifini sizlerle paylaşmak istedim.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 8 adet yumurta
  • 400 gr krema
  • 250 gr bitter çikolata
  • 150 gr tuzsuz Antep fıstığı
  • 150 gr toz şeker
  • 130 gr un
  • 1 çimdik tuz

Beyaz Kısmı İçin:

  • ¼ su bardağı portakal suyu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 100 gr damla çikolata
  • 200 gr krema
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • biraz ay çiçek yağı
  • üzerine serpmek için kakao

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kremayı ısıtın (kaynatmayın yalnızca ısınsın) çikolatayı küçük küçük parçalar halinde kremanın içine koyup karıştırarak eritin. İçine biraz portakal kabuğu rendesi ve fıstıkları koy karıştır. Buzdolabına kaldır.

Adım 2: Kalan kremayı pudra şekeri ile iyice karıştır koyulaşınca içine damla çikolatayı kat onuda buzdolabına kaldır.
7 adet yumurta akı ve tuzu iyice çırpın.

Adım 3: 7 adet yumurta sarısı + 1 adet bütün yumurtayı toz şeker ile çırpın. İçine portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini ekle karıştır.  Üzerine önceden elenmiş unu koy ve daha sonra yumurta akının 1/3  üne katarak spatula ile karıştır.
Kalan yumurta akını ekle ve spatula ile aşağıdan yukarıya daireler çizerek karıştır.

Adım 4: Tepsiye yağlı kağıt ser ve üzerini ay çiçek yağı ile iyice yağla. Kek karışımını üzerine döküp iyice yay ve önceden ısıttığın 160 derecelik fırında pişir.

Adım 5: Piştikten sonra biraz soğumasını bekle büyük yuvarlak bir tepsi ile kekin üzerine keskin köşeleri ilebastır yuvarlak bir daire ortaya çıkmış olacak bunu da üçgenlere böl (videoda nasıl yapıldığını göreceksiniz) Önceden streç filim serdiğiniz yarım top şeklindeki kasenin içine dilimleri yan yana sık sık yerleştir.

Adım 6: Önce içine krema ve damla çikolata karışımını ince bir tabaka halinde sıva. Ortası çukur olarak kalacak ve tam ortaya çikolatayı koy. Düzleştir ve kalan kek parçaları ile üzerine yama yaparak kapat. Üzerine streçle difrize kaldır. Servisten 1-2 saat önce buzdolabının normal katına alın. Servis tabağına ters çevirip üzerine kakao serperek servis edin.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Özellikle yılbaşı akşamı sofralarının tatlı lezzeti, Orijinal adı “Buche de Noel” olan Kütük Pasta nasıl yapılır? Sizlerle daha önce paylaştığım Kütük Pasta

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu