Böğürtlenli Pasta Videolu Tarif

Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…

Kaç Kişilik?

12-14

Hazırlama Süresi

100 dakika

Kalori

313

Öğün

Çay Saati

Böğürtlenli Pasta Nasıl Yapılır?

Böğürtlen, ganaj ve nefis bir krema ile buluşan Böğürtlenli Pasta tarifi. Özellikle yazın istediğiniz meyve ile yapacağınız içinde ganaj olsa da meyve ve krema ile hafifleşen ve lezzetine lezzet katan bu pasta tarifini sizlerle de paylaşmak istedim.

Videosunu izleyerek tüm aşamaları çok kola bir şekilde yapabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Böğürtlenli Pasta İçin Gerekli Malzemeler

PANDİSPANYA İÇİN;

  • 4 adet yumurta
  • 4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 4 Türk kahvesi fincanı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • yarım Türk kahvesi fincanı sıcak su
  • yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
KREMASI İÇİN;

  • 200 ml krema
  • 1 poşet krem şanti
  • yarım su bardağı süt

GANAJ İÇİN

  • 200 ml krema
  • 200 gr bitter çikolata
  • 250 gr böğürtlen

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 313 Kcal
Karbonhidrat : 45.7 g
Protein : 6.7 g
Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Böğürtlenli Pasta Hazırlanışı

Adım 1: Pandispana için şeker ve yumurtayı (oda sıcaklığında) iyice krema kıvamına gelene kadar mikserle karıştırın.
Adım 2: Ardından unu iki kerede arada vanilya ve kabartma tozunuda ekleyerek spatula ile aşağıdan yukarıya doğru daireler çizerek ve en son suyu ekleyerek karıştırın.
Adım 3: Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Kelepçeli kalıbın (24 veya 26 cm lik) alt tabanına yağlı kağıt serin ve pandispanya harcını içine yerleştirip üzerini düzleştirdikten sonra fırına verin. Yaklaşık 50 dakika sonra hazır olacaktır kürdan testi yaptıktan sonra çıkarabilirsiniz.
Adım 4: Pandispanyayı çıkardıktan sonra bir kaç dakika bekleyin, kelepçesini çıkarıp tel üzerine ters çevirin yağlı kağıdı çıkararak iyice soğumasını bekleyin.
Adım 5: Kreması için bir kase içine krema, krem şantiyi koyun ve azar azar soğuk suyu ekleyerek mikserle iyice karıştırıp dolaba kaldırın.
Adım 6: Pandispanyayı ıslatmak için süt ve şekeri karıştırın (yarım su bardağı süt ve 1 tatlı k. toz şeker) onuda kenara alın oda sıcaklığında olmalı.
Adım 7: Ganaj için kremayı ısıtın parmağınızın dayanacağı sıcaklığa gelince ocaktan alın kırdığınız çikolata parçalarını içine koyup devamlı karıştırarak çikolatayı eritin. İyice soğuyunca içine böğürtleni koyup buzdolabına kaldırın.
Adım 8: Soğuyan pandispanyayı ikiye bölün ilk katını servis tabağına yerleştirin. Üzerini hazırladığınız şekerli süt ile ıslatın.
Adım 9: Meyveli ganajı bu tabakanın üzerine yayın. Diğer pandispanyanın iç tarafına da hazırladığınız kremanın yarısından fazlasını koyup ganaj üzerine kapatın ve pandispanyanın üstünü de şekerli süt ile ıslatın.
Adım 10: Buzdolabına kaldırın 1 saat sonra çıkarıp kalan kremayı üzerine sürün ve kenarlarınada çok az sıvayın. Tekrar buzdolabına kaldırarak ertesi gün servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi, hem görüntüsü hem lezzetiyle herkesin çok beğeneceği bir kurabiye tarifi. Hep aynı kurabiye tariflerini yapmaktan