Bademiye Tarifi

Kahvaltı ve çay saati sofralarınıza lezzet katacak bir tuzlu tarif.

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Bademiye Tarifi

Yapılışı çok pratik, kahvaltı ve çay saati sofralarınıza lezzet katacak bir tarif. Yalnız bu tarif fritöz de kızarması gerekiyor çünkü kızartma esnasında yüzeyde bir köpük oluşuyor bu köpüğün taşmaması için en ideal yol fritözde kızartmak birde sıcak yemenizi öneriyorum. Bademiye Tarifi hızlı ve lezzetli yemek tarifleri arasında.

Şimdiden kolay gelsin…

Sevgiyle kalın…

Bademiye Tarifi

tarafından | Oca 20, 2014 | Kahvaltılık, Tuzlular | 0 yorum

Bademiye Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • yarım su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı su
  • 250 gr margarin (eritilmiş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • aldığı kadar un

Adım Adım Bademiye Tarifi

Adım 1: Öncelikle yumurta, yoğurt, erittiğimiz margarin, su, tuz ve kabartma tozunu büyük bir kap içerisinde karıştıralım.

Adım 2: Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamur ele yapışmayacak ama aynı zamanda yumuşak olacak.

Adım 3: Bu hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp rulo köfte yapar gibi şekil verim tam orta kısmına elimizin yan tarafıyla bastırıyoruz.

Adım 4: Ve bol yağda kızartıyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini